Fredag d. 6. december 2019, Kl. 10:00 til kl. 12:00

Ordet engel betyder ”sendebud” og ”budbringer”. I Det Gamle Testamente fortælles der om engle bl.a. i forbindelse med uddrivelsen af Edens Have, Guds besøg hos Abraham og Jakobs drøm. I Det Nye Testamente sker det bl.a. i juleevangeliet, i forbindelse med opstandelsen og de sidste tider. De forskellige beretninger er i tidens løb skildret af mange forskellige kunstnere bl.a. Michelangelo, Rafael, Rembrandt og Chagall, men også i billeder i Roms katakomber i 300-400-tallet, i mosaikker i Ravenna i 400-500-tallet og i danske kirkers kalkmalerier.

Foredraget kommer vidt omkring både i Bibelen og i kunstens verden. Der bliver talt om betydningen af engle i Bibelen og om betydningen af engle den dag i dag.

Bruno Rasmussen
Kirkevej 14C, 3230 Græsted, Danmark